09 tammikuuta, 2020

Peliarvostelu: Gta San Andreas

Tästä se lähtee blogin eka teksti. Ekassa peliarvostelussa on klassinen Gta San Andreas. Tämä kyseinen peli on vielä läpipeluun osalta kesken, joten se teksti saa odottaa vielä hetkisen aikaa.  Olen aikaisemmin pelannut sitä legendaarisella ps2 konsolilla, mutta tällä kertaa pelaan sitä iPad tabletillani. Mutta nyt kuitenkin pidemmittä löpinöittä mennään suoraan peliarvostelun kimppuun.




Peli sijoittuu kuvitteelliseen San Andreas nimiseen osavaltioon ja sen kolmeen eri kaupunkiin, Los Santosiin, San Fierroon sekä Las Venturasiin. Pelissä onkin paljon tutkittavaa, sillä erilaisten alueiden kirjo on monipuolinen. Löytyy suurkaupunkia, havumetsää, aurinkorantoja sekä korkeiden vuorten ja kukkuloiden tarjoamaa ihastuttavaa maisemaa. Pelin pelaaminen alkaa Los Santosista, johon pelin päähenkilö CJ Johnson palaa kuultuaan veljeltään Sweet Johnsonilta äitinsä kuolemasta. Pelin alussa pelattava alue on rajallinen, sillä poliisit Frank Tenpenny, Eddie Pulaski ja Jimmy Hernandez ovat lavastaneet CJ:n syyliseksi kolleegansa murhaan. Kyseisestä syystä johtuen päähenkilöllä ei ole mitään asiaan Los Santosin ulkopuolelle ilman, että hän saa FBI:tä ja armeijaa peräänsä.


Pelillisesti Gta San Andreas noudattaa, samaa hyväksi havaittua ja tuttua kaavaa 1980-luvulle sijoittuvan Gta Vice cityn kanssa. Se on erittäin hyvä yhdistelmä seikkailua ja tarkasti suunniteltua käsikirjoitusta. Tehtävien ulkopuolisten aktiviteettien skaala on laaja, sillä pelissä tekemistä on enemmän kuin aikaisemmin ja puuhailuun saattaa vierähtää tunti jos toinenkin. iPad:llä pelaaminen tuntuu aluksi vaikealta, mutta pikkuhiljaa pelin edessä näppäimet alkavat tulla tutuiksi. Ohjattavuus eteenkin ipad:llä on arcademainen ja hitusen kömpelö, mutta silti toimiva ratkaisu sillä näppäinten paikkaa näytöllä pystyy asettamaan itselleen sopivaksi. Pientä haastavuutta löytyy myös kameran käytön suhteen, sillä monissa tilanteissa kameran käyttö on lähes mahdotonta, mutta pienellä totuttelulla hahmon liikuttelu sujuu suht näppärästi. iPad versiossa on mahdollisuus rekisteröityä Rockstar Social Clubiin, joka takaa pelaajalle kaksi pilvitallennuspaikkaa, joten äkillisten tallenusten katoamista ei tarvitse pelätä. 5,99 euron hinta ei ole tällaisesta nostalgisesta pelistä paljoa ja pitää kuitenkin muistaa, että tuollaisella hinnalla et näin laajan pelin kokoversiota tule saamaan.

Pelin tiedot
Kehittäjä:  Rockstar North
Julkaisija: Rockstar Games
Saatavilla: Ps2, Win, Xbox, Xbox360 ja iOS
Ikärajoitus: 18
Pelin lajityyppi: Toimintaseikkailu

9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti