19 kesäkuuta, 2020

Peliarvostelu: Retro Special osa2

Hei ja oikein mukavaa kesää kaikille, nyt ajattelin tehdä toisen osan tälle retro specialille. Tällä kertaa ajattelin arvostella lapsuudestani tutun pelikonsolin ja kaksi sen peliä. Kyseinen konsolihan on Playstation 2, joten eiköhän enempää löpisemättä mennä kuitenkin asiaan.

Playstation 2 pelikonsoli julkaistiin Euroopassa 24.marraskuuta 2000, josta käytetään kaikkien tuntemaa virallista lyhennettä PS2. Playstation 2 konsoli saavuttikin aikamoisen suosion, saavuttaen marraskuussa 2010 maailman myydyimmän pelikonsolin tittelin, nimittäin yhteensä PS2 konsoleita oli tuolloin myyty yli 147 miljoonaa kappaletta. PS2 pelikonsolin valmistaja Sony lupasi alun perin laitteen eliniäksi 10 vuotta, mutta Sonyn mukaan kyseinen konsoli tulisin kestämään yhtä kauan kuin kehittäjät vain tekisi uusia pelejä. Playstation 2 pelikonsolien valmistus lopetettiinkin vasta vuonna 2013. 

Arvosteluun valitsin jälleen kaksi peliä jotka, ovat Pro Evolution Soccer 2008 ja Gran Turismo 4.
Pro Evolution Soccer 2008 eli lyhennettynä PES 2008 julkaistiin PS2 konsolille euroopassa 26. lokakuuta 2007.  PES 2008 on jalkapallon peli, joka kilpailee futispelien kärkipaikasta yhdessä Fifa pelien kanssa. Pro Evolution Soccer 2008 peli tuo uudistuksinaan, uusi Teamvision tekoälyn, joka oppii ja sopeutuu pelaamaan eri taktiikoilla riippuen oman joukkueensa pelaamisesta ja tekoäly tuokin peliä lähemmäksi realistisuutta. Paremmaksi hiottu ohjausjärjestelmä, jolla on aikaisempaa enemmän erilaisia toimintoja pelaajien harhautuksille ja vedoille. Yksi minun suosikki uudistuksia on se että, viimeinkin vapaapotkuissa pystyy säätämään muurin paikkaa ja muurissa olevien pelaajien määrää ja myös erikoistilanteita varten lupaillaan aiempaa enemmän valinnanvaraa. Ja lisäksi pelaajia pystyy repimään paidan hihoista ja pystyy myöskin filmaamaan. Kokonaisuutena Pro Evolution Soccer 2008 on kohtalaisen hyvä paketti uudistuksia ja tuttua tavaraa jalkapallo pelien ystäville. Pelituntuma PES 2008 pelissä on oikein mukava ja sen parhaat puolet tulevat esiin kun, sitä pelataan rennosti kavereiden kanssa. Arvosanaksi Pro Evolution Soccer 2008 pelille annan:

                                                                           7/10


Gran Turismo 4 julkaistiin PS2 konsolille euroopassa 9. maaliskuuta 2005. Ensimmäisenä voisin mainita, että Gran Turismo 4 pelissä on uusi julkisivu, joka on jaoteltu pääpiirteissään maanosien mukaan. Kyseisessä julkisivussa ääripäät ovat vasemmalta löytyvät jenkkiläiset autot ja kisat kun taasen oikealta löytyy japanilaiset auto ja kisat. Grafiikoiltaan Gran Turismo 4 peli ei tuo minkäänlaista uudistusta, joten siltä osin peli on edeltävän Gran Turismo pelin toisinto, josta annettakoon pienimuotoinen miinus. Silti voisin sanoa, että peli näyttää oikeinkin hyvältä ottaen huomioon sen, että peli on kuitenkin 15 vuotta vanha. Pelituntumaltaan Gran Turismo 4 on aluksi ohjaimella pelattaessa hitusen epävakaata ajamista, mutta se tasoittuu kunhan pääsee vain asiasta jyvälle ja hyvää kokonaisuutta täydentää vielä hyvät peliäänet, jotka ovat omiaan ajotuntuman ja kisa tunnelman lisäämisessä. Botteja eli ns. tietokone pelaajia vastaa pelattaessa tulee esiin vielä toinen miinus, nimittäin paihimmillaan botit täräyttävä suoraan sinun autosi perään, koska eivät jostakin tuntemattomasta syystä jaksa, muista tai tahdo ohittaa sinua. Muutoinkin bottien ajaminen on kaikessa tylsyydessään suoraviivaista ja mielikuvituksetonta, josta tulee myöskin miinusta. Yhteenvetona Gran Turismo 4 on ikänsä huomioon ottaen mukavan realistinen ajopeli, joka ei taatusti jätä vannoutunuttakaan autopelien ystävää kylmäksi. Arvosanaksi Gran Turismo 4 saa:

                                                                   8/10

Yhteenvetona todettakoon, että Playstation 2 on oman aikansa konsoli kilpailussa ehdoton ykkönen, joka on todella maailman myydyimmän pelikonsolin tittelinsä ansainnut. Playstation 2 on suhteellisen näppärä kuljettaa mukanaan mikäli sen haluaa ottaa mukaan esim. mökille. Ohjaimet ovat oikeastaan samat kuin ensimmäisessä Playstation konsolissa, mutta Dualshock 2 ohjaimissa on muutama uudistus ensimmäiseen Dualshock ohjaimeen verttattuna, se että siinä on kaksi uutta värinätasoa ja kaikki näppäimet starttia, selectiä, analog näppäintä, sekä R3 ja L3 näppäimiä lukuun ottamatta ovat paineherkkiä. Playstation 2 konsolin sisällä konsolia pyöritää 64-bittinen "Emotion Engine" 294 megahertsinen prosessori sekä 147 megahertsinen "Graphics Synthesizer" grafiikkasuoritin. Playstation 2 konsoli on omiaan luomaan nostalgisia muistoja niin 2000- luvun alussa lapsuuttaan viettäneille kuin myös vanhemmillekin pelaajille. Arvosanaksi Playstation 2 saa:
                                                               
                                                                 9/10 

Siinä oli se postaus, toivottavasti tykkäätte. Mikäli haluatte, että teen jossain vaiheessa lisää näitä Retro Special postauksia niin pistäkää siitä kommenttia tonne kommentti osioon. Sitten hiukan blogiin littyvää asiaa, nimittäin yleensähän minulta tulee uusi postaus aina kuun toisella tai kolmannella viikolla. Mutta ensi kuussa eli Heinäkuussa ei tule uutta postausta, koska lähden heinäkuun 11. päivä Belgiaan ja olen siellä viikon eli tulen suomeen takaisin heinäkuun kolmannella viikolla eli heinäkuun 18. päivä. Ajattelin täten pitää koko heinäkuun taukoa ja palata takaisin uuden postauksen parissa sitten jälleen elokuussa. Mutta tässä oli tämä postaus ja palataan jälleen elokuussa heippaa ja oikein hyvää juhannusta kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti