07 joulukuuta, 2020

Peliarvostelu: Death Rally

 Hei kaikille ja tervetuloa tämänkertaisen postauksen pariin. Tällä kertaa ajattelin kirjoitella peliarvostelua monelle tutusta ja klassisesta Death Rally pelistä. Eiköhän mennä suurempia löpisemättä asiaa. 

Death Rally on suomalaisen Remedy Entertainment:in kehittämä ajopeli joka, julkaistiin alunperin vuonna 1996 tietokoneen Dos käyttöjärjestelmälle. Death Rally:ssa otetaan vastustajista mittaa vaarallisilla autoilla, jotka on kaikki aseistettuja. Pelissä on tarkoituksena saavuttaa tuloslistan kärkipaikka, peli alkaa vähäisillä rahoilla ja aika vaatimattomalla autolla. Kilpailuissa kuljettaja palkitaan erilaisilla rahasummilla riippuen tietenkin kilpailussa saavutetusta sijoituksesta lisäksi eri vaikeusasteilla olevista kilpailuista saa tietyn määrän rahaa, jolla voi sitten ostaa lisäosia autoon ja korjata kilpailussa tulleita vaurioita. Yksinpeli moodissa on tavoitteena voittaa päävastustaja "The Adversary" jonka kukistamista pääsee yrittämään valloitettuasi ensin tuloslistan ykköspaikka.

Näin ensittäin voisin mainita pelistä sen tosiasian, että huumoria pelistä ei ole unohdettu, nimittäin pelissä olevien hahmojen nimet muistuttavat kovastikin todellisten julkkisten nimiä kuten esim. Jane Honda, Clint West ja Duke Nukem, joka tutusti huudahtaa kilpailun voitettuaan "Hail to the king baby!" Pelissä ratoja riittää kokonaiset 19 kappaletta sekä autoja 6 kappaletta. Lisähauskuutta ja tekemistä peliin tuo mahdollisuus tuhlata rahaa parantaaksesi autosi ominaisuuksia ja asetuksia. Pelissä on myös mahdollista ostaa lisäaseita, joilla vastustajien tuhoaminen ja kilpailun voittaminen käy helpommin. Lisäksi pelissä on mahdollista suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten jonkin tietyn kilpailijan tuhoaminen tai radalta löytyvien esineiden/asioiden kerääminen. Tehtävän onnistuneesta suorittamisesta saa tietenkin extra rahaa, mutta epäonnistumisesta rankaistaa pelaajaa, joko rahallisesti tai sitten auton kuntoa heikentämällä. Pelattavuus pelissä on mielestä suhteellisen helppo, sillä peliä pelataan tietokoneen nuolinäppäimillä. Graafiselta toteutukseltaan peli on erittäinkin onnistunut, peli mielestäni kaunis ja mukavanäköinen, lisäksi pelimoottori toimii mielestäni mukavan sulavasti. Pelihän on pääasiassa kaksiulotteinen mutta korkeuserot kuten esim. kanjonit ja rakennukset on tehty 3D:nä. Yhteenvetona voisin todeta, että Death Rally on hauskaa ja mukavaa ajanvietettä pelaat sitä sitten yksin tai porukassa, lisäksi pelistä löytää paljon tutkittavaa. Death Rally on peli, joka ei taatusti jätä yhtäkään ajopeleistä kiinnostunutta retropelajaa nuolemaan näppejään. Arvosanaksi Death Rally:lle annan


                                                                        9.5/10


Siinä oli tämänkertainen ja samalla vuoden 2020 viimeinen postaus toivottavasti tykkäsitte. Nyt on aika pikkasen muistella tätä vuotta. Vaikka vuosi 2020 on omalta kohdalta päällisinpuolin ollu suhteellisen paska niin silti, tänä vuonna on tapahtunut myös niitä hyviä asioita ja siitä tämä blogi on oiva esimerkki. Nimittäin tämä blogi viettää 1v syttäreitään 9.tammikuuta 2021. Siitä tulee kyllä oma postauksensa, jossa ajattelin sitten tarkemmin katsella, että mitä tässä tämän vuoden aikana on tapahtunut blogin kannalta ja tietenkin myös videopelien kannalta. Tämän vuoden kohdalla hitusen harmittaa, että en päässyt vielä tänä vuonna tekemään postauksia vierailemistani videopeleihin tai pelaamiseen liittyvistä paikoista, koska korona tuli ja sotki mun ajatukset mutta toivotaan, että ensi vuonna pääsisin vierailemaan erilaisissa peleihin ja pelaamiseen littyvissä paikoissa. Kiitos teille lukijoille aivan älyttömästi tästä vuodesta ja kiitos, että olette jaksaneet lukea näitä mun postauksia. Mutta nyt on aika sanoa tämän vuoden osalta näkemiin, mutta palaan jälleen asiaan uusien postauksien merkeissä taas ensi vuonna. Oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta kaikille!!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti