06 helmikuuta, 2021

Flatout Anthology: Flatout

Oikein mukavaa helmikuuta kaikille ja tervetuloa uuden postauksen pariin. Tällä kertaa aloitan uuden 5-osaisen postaus sarjan, jota tulen tästä eteenpäin julkaisemaan joka toinen kuukausi. Tämän sarjan ideana on arvostella kaikki Flaout pelisarjan pelit läpi. Mutta eiköhän mennä enempää löpisemättä suoraan asiaan. 


Flaout on suomalaisen BugBear Entertainment:in kehittämä ajopeli, joka julkaistiin 5.Marraskuuta 2004.
Pelissä ajetaan romurallia erilaisilla radoilla ja ensimmäinen maaliin tullut voittaa. Pelissä on käytössä niinsanottu Ragdoll fysiikka, joka mahdollistaa sen, että kova vauhtisessa törmäyksessä kuljettaja lentää tuulilasin läpi autosta pihalle. Pelissä on tarjolla yksittäiskisoja, aika-ajoja sekä tietenkin uramoodi. Uramoodia pelatessa pelaajan pitää pelata kilpailuja läpi ja sijoittua kilpailuissa kolmen parhaan joukkoon, jotta pelaajaa voi avata uusia kisoja ja autoja, näin siis edetään uratilassa prossiluokasta aina kultaluokkaan asti. Pelin autovalikoima koostuu 16 erilaisesta jenkkiautosta, joiden ajo-ominaisuudet vaihtelevat tehon ja painon mukaan. Autoja on myös mahdollista päivittää ja ostaa tehokkaampia osia autoon, jotta se saisi lisää tehoa. Itse kilpailut ovat suorastaan mielipuolista paahtamista monilla eri radoilla. Vaikka rataympäristöjä ei ole kuin kourallisen verran, niin radat kuitenkin muuttuvat kilpailujen aikana, koska rataa kiertävät autot tuhoavat mennessä lähes kaiken ja näin ollen yhtäkkiä kulman takana saattaa vaania metallinen tynnyri tai muuta rojua, joka voi keikauttaa autosi ympäri. Radoille on myös piilotettu paljon erilaisia oikoreittejä, jotka ovat romun takia aina suhteellisen riskialttiita paikkoja. Tavallisten kisojen ohessa BugBear on rakentanut myös kuusi erilaista minipeliä kuten, pituushyppy, korkeushyppy ja keilaus. Minipelit ovat myös uratilassa oivallinen tapa ansaita vähän lisärahaa auton kehittämistä varten. Hauskasta ja humoristisestä kuskin rääkkäämisestä huolimatta, pelin hauskimpia pelityyppejä edustaa kuitenkin romuralliareenat, romuralliareenassa voittaja on joka selviää kisassa pisimpään ja ottaa vähiten vahinkoa autoonsa, mielestäni romuralliareenoita saisi olla jokunen enemmän.



Visuaalisesti Flaout on kyllä onnistunut, vaikka se ei ehkä olekkaan efektirikkain tai parhaiten teksturoitu peli, mutta hyvän väripaletin ja valaistuksen ansiosta grafiikkaa voisi luonnehtia luonnolliseksi oli kyseessä sitten soramonttu, jäärata tai pikkukylä. Ruudulla kyllä näkyy eheä graafinen kokonaisuus sillä, mikään yksityiskohta ei pistä silmään. Äänimaailma pelissä voisi toki olla hiukan parempi sillä vaikka musiikit ovatkin omaan mieleeni niin silti autot kuulostavat mielestäni aika voimattomilta ja omituisen vaimeilta. Miinusta tulee myös muistakin äänenosa-alueista nimittäin ympäristön äänet ovat aika mitään sanomattomat ja areenoilla yleisöstä ei lähde pihaustakaan. Pieniin, mutta kuitenkin huomattavissa oleviin puutteisiin kuuluu esim. paikon turhankin lähellä radan reunaa ilmestyvä pyyntö palata radalle, jonka voi kuitata kahdella eri tavalla, joko resetoimalla auton tai sitten vain kiltisti ajat takaisin ulosajo paikalle, siinä on ne ehdot jotka takaavat kierrosten karttumisen. Kyseiseellä systeemillä varmistetaan ettei avoimella rata-alueella pystyttäisi oikaisemaan muuten kuin oikoreittejä käyttämällä.Myös pelin kamerassa olisi parantamisen varaa, sillä pelissä on vain kolme erilaista kamerakulmaa kaksi auton takana ja yksi auton puskurilla. Takaa kuvattaessa kamera ei tahdo oikein seurata auton liikkeitä tarpeeksi nopeasti, mikä sitten aiheuttaa haittaa tiukkaan mutkaa kääntyessä tai alamäkeen mentäessä, puskurikamera kyllä korjaa nuo ongelmat, mutta sitten ongelmaksi muodostuu se ettet näe mitä auton rinnalla tapahtuu.




Kokonaisuutena Flatout on selkeistä puutteista huolimatta hyvä ja vahva autopeli. Pelin suurimpia vahvuuksia on ehdottomasti edisyksellinen tekninen toteutus, mutta koko homman koukkuna ei ole pelkästää romua ja kaunista grafiikkaa vaan se, että pelin pelaaminen on myös aidosti hauskaa. On valitettavaa, että flatoutin tarjonta kalpenee paljoudessaan monille sen kilpailijoille, sillä suhtellisen pienillä lisäyksillä ja muutoksilla pelistä olisi saattanut kehkeytyä kyseistä pelityyppiä vavisuttava hitti. Tälläisenään Flatout peliä ei uskalla yksinpelaajille varauksetta ehdottaa, mutta rempseää autopeliä janoaville kyseessä on kuitenkin ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen tapaus. Arvosanaksi Flatout saa minulta: 

                                                                            7/10 


Tässä oli tämänkertainen postaus toivottavasti tykkäsitte. Tätä Flatout Anthology sarjaa tulee siis tästä eteenpäin joka toinen kuukausi eli tämä sarja kestää lokakuuhun asti eli viisi osaa tähän sarjaan tulee. Hieman blogi asiaa, kuten varmaan osa teistä lukijoista on jo huomannut niin minun postauksia voi myös lukea blogit.fi sivustolta ja siellä voi myös laittaa tämän minun blogin postaukset seurantaa niin saatte automaattisesti aina ilmoituksen uusista postauksista. Me nähdään jälleen uusien postauksien parissa se on hei heii!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti