07 huhtikuuta, 2021

Flatout Anhtology: Flatout 2


Moi vaan kaikille!! Ja tervetuloa uuden Flatout Anthology postauksen pariin. Tällä kertaa vuorossa on Flatout sarjan toinen peli eli Flatout 2. Mutta eiköhän mennä suoraan asiaan. 

Flatout 2 on Suomalaisen Bugbear Entertainmentin valmistama peli, joka julkaistiin Euroopassa 30.kesäkuuta 2006. Flatout 2 on nimensä mukaisesti jatko-osa vuonna 2004 julkaistulle ensimmäiselle Flatout pelille. Ensimmäinen Flatout peli jäi pelaajien mieliin lähinnä vain riemukkaiden räsynukke efektiensä ansiosta. Kuljettajan ilmalento tuulilasin läpi ei ollut vain erikoisuus, vaan useiden eri minipelien tarkoitus. Flatout 2 laajentaa edeltäjäänsä monilla eri tavoilla, mutta ei oletettavasti muuta peruspeliä tai edeltäjänsä puutteita. Pelissä sisältöä riittää vaikka muille jakaa, sillä nyt kilpailuja voi ajaa joko pitkillä maastoradoilla tai areenoilla. Mukana on myös ykkös-osasta tuttuja räsynukke kilpailuja, jossa voi muunmuassa heittää kuljettajalla tikkaa, keilata tai vaikkapa hypätä pituutta. Ratojen, Autojen ja minipelien määrä on kaksinkertaistunut edeltäjäänsä nähden, joten vaihtelun puuttumisesta peliä ei ainakaan voi syyttää. Ensimmäisestä osasta pelimaisemakin on muuttunut, ensimmäisen osan Eurooppa on nyt vaihtunut kakkososan jenkkeihin, mikä näkyykin kilpailuissa stereotyyppisistä jenkki maisemista. 



Kakkososassa ratoja on paranneltu, sillä nyt radat ovat pääasiassa kiinnostavia ja paljon avoimempia kuin ensimmäisessä osassa, lisäksi reittivaihtoehtoja on runsaammin tarjolla. Radoille on myös lisätty aikamoinen määrä hajotettavaa kalustoa, sillä esim. näyteikkunan läpi oikaistaessa rata täyttyy penkeistä, mallinukeista ja muusta sälästä, jotka sinkoilevat ympäri rata-aluetta kun autot kulkevat tuhatta ja sataa ohitse. Mutta jokainen maasto ei kuitenkaan romutu, vaan useisiin esineisiin törmääminen pysäyttää ajokin vauhdin kuin seinään. Myös kisaosuukksia on laitettu uusiksi ja peli muistuttaakin Burnout pelien maalaisjunttia serkkua. Pisteitä pelissä jaetaan kunnolisen ajosuorituksen lisäksi myös kilpailijoiden romuttamisesta, eli kunnon mälleillä saat kerrytettyä sekä pistepankkiasi, että nitromittariasi jolloin saat ajokkiisi hetkellisesti lisää vauhtia, siis suhteellisen tyypillistä touhua. Pelisarjan ensimmäisessä osassa ollutta ajotuntuma ongelmaa ei valitettavasti ole onnistuttu korjaamaan. Pelissä on kuulemma teköäly kuskeille ohjelmoidut personallisuudet, mutta en itse ainakaan huomaa tai tunne mitää poikkevaa rallin kovassa tuoksinassa. Ratkaiseva kysymys tätä peliä pelattaessa on se, että onko tämän pelin pelaaminen kivaa?? Liukkaasta ajomallista ja teinirage-painotetusta musiikeista huolimatta, Flatout 2 on peli, jonka pelaaminen on hauskaa ja sen parissa tappaa aikaa urakalla huomaamatta ajan kulumista. Meno pelissä on mukavan rempseää ja vauhdikasta, sekä peli muutenkin näyttää todella hyvältä ainakin näin grafiikoiden puolesta. On kuitenkin aikamoinen harmistus, kun ensimmäisen osan virheitä ei ole kyetty korjaamaan. Pienillä lisäviilauksilla ja virheiden korjaamisilla Flatout 2 olisi aikamoinen klassikko peli, kaltaistensa joukossa. Mutta sellaisenaan peli on mukavan kiva ja hauska pelikokemus, joka tuo vauhdikasta menoa kaikille peliä pelaaville, vaikka toki omat odotukseni olivatkin hitusen korkeammalla. 


Yhteenvetona todettakoon, että Flatout 2 on suhteellisen viihdyttävä peli, jonka parissa voi viettää tunnin jos toisenkin, lisäksi peli on grafiikoiltaan todella hyvän ja viimeistellyn näköinen. Vaikka ensimmäisessä osassa olleita ongelmia ei olla kyetty korjaamaan, niin peli on kuitenkin ensimmäiseen osaan verrattuna piirunverran parempi, pelin viihtyvyysarvoa lisäävät huomattavasti vielä räsynukkeminipelit, jotka ovatkin tämän pelin ehdoton helmi. Arvosanaksi Flatout 2 peli minulta saa:

                
                                                                            8/10

Siinä olikin tämänkertainen Flatout Anthology postaus, toivottavasti tykkäsitte. Seuraava Flatout Anhology postaus tuleekin sitten kesäkuussa. Kiitoksia kaikille postauksen lukijoille me näemme jälleen seuraavien postauksien merkeissä, se olisi jälleen tältä erää HEIPPAAA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti