07 kesäkuuta, 2021

Flatout Anthology: Flatout Ultimate Carnage

 Moi! jälleen kaikille ja oikein mukavaa kesäkuun alkua. Tällä kertaa on vuorossa kolmas osa flatout anthology sarjasta. Mutta eiköhän me mennä suoraan asiaan!


Suomalaisen Bugbear Entertainmentin tekemä Flatout Ultimate Carnage julkaistiin 22.Heinäkuuta 2007. Josta voisin näin alkuun todeta että, kyseessä ei mielestä ole uusi flatout peli, vaan kyseessä on vain päivittetty versio klassikoksi muodostuneesta Flatout 2 pelistä. Tuoreiden pelimuotojen ohessa peli hyötyy ajanmukaisesta pelimoottorista, joka taikoo näytölle mahtavan näköistä, mielekkään hektistä ja tappavan nopeaa autoilutoimintaa. Siltikään ei kannata kuvitella sen olevan vain Burnout juntti meiningillä varustettuna, sillä löytyvät ne omat valttinsa. Näistä kaikkein kirkkaimmin loistavat minipelit, joissa otetaan fysiikkamoottorista kaikki tehot irti. Miltäpä kuullostaisi vaikkapa pelata tikkaa, nakkaamalla kuljettaja tuulilasista läpi kohti jättimäistä tikkataulua. Kaveriporukalla nämä minipelit ovat varmasti tautisen hauskaa ajanvietettä. Pelin keskiössä on kuitenkin uratila, jossa noustaan kolmen kisaluokan kautta suosion huipulle. Autot vaihtuvat pelin alun ruosteromuläjistä aina kiiltäviin katurautoihin asti, mutta yksi asia säilyy muuttumattomana ja se on meininki. Vauhti on hurjaa ja romua sinkoilee pitkin rata-aluetta, kun autot kulkevat tuhatta ja sataa rataa lävitse ja tuhoavat mennessään kaiken mahdollisen irtaimiston. Mielestäni uratila kärsii jonkinsorttisesta sisällön puutteesta, sillä samat muutamat radat tulee peliä pelatessa kyllä suhteellisen nopeasti tutuksi, sekä kanssakilpailijoiden personalisuudet jäävät mielestäni aika ontoiksi. Mukavaa lisävirikettä tarjotaan kustomoitavien autojen ja jokseenkin kisasta toiseen uusiutuvien ratojen muodossa lisäksi voisin todeta, että ne vähäisetkin radat mitä pelissä on, niin ovatpa ainakin onnistuneita.


Itse kyseistä peliä PC-versiona pelannena voisin sanoa, että eroja ei kauheasti löytynyt itse Xbox 360 versioon nähden. Uudet radat ja muutkin parannukset olisivat olleet tervetulleita, mutta ei se vuosi ole myöskään hukkaan valunut, sillä teknisesti Flatout Ultimate Carnage on oikeinkin vakuuttava tuotos. Toki on selvää, että ajeleminen HD- resoluutiolla näyttää aika paljon toisenlaiselta kuin vaatimaton 720p, Flatoutin tapaduksessa tarkka grafiikka sekä muskeliprosessorit pääsevät kyllä oikeuksiinsa. Kyllähän se on ravisutteleva kokemus painella 170 kilometrin nopeudella pitkin kanjonia kun romu, muta ja lehdet sinkoilevat ympäri rata-aluetta. Kokonaisuutena todettakoon, että Flatout Ultimate Carnage on peli, joka ihastuttaa mutta, ei yllätä. On vaikea muistaa pelanneensa lämmittelyn lämmittelyä kun ruudun valtaa huikea grafiikka ja meininki on ratkiriemukas. Juuristaan huolimatta Flatout Ultimate Carnage on PC:n kuningas arcade-huristelu peli. Peli sopii parhaiten sekä kaveriporukoiden hauskaksi ajanvietto tavaksi, että myös uratilaa tosissaan pelaaville hurjastelijoille. Arvosanaksi Flatout Ultimate Carnage saa:

                                                                                  9/10

Siinä oli tämänkertainen blogipostaus toivottavasti tykkäsitte siitä. Sitten seuraavaksi blogiasiaa. Nimittäin ilmoitan, että on minun on aika pitää blogista pieni hengähdys tauko ja se tulee tapahtumaan heinäkuun aikana. Eli heinäkuussa ei tule ollenkaan postausta, koska ajattelin pitää heinäkuun lomaa blogistani. Palaan taskut täynnä postausaiheita sekä uutta virtaa uhkuen blogini pariin jälleen elokuussa eli seuraava blogipostaus tuleekin sitten elokuussa, joten palatkaamme asiaan jälleen elokuussa, sitten ei muuta kuin OIKEIN MUKAVAA JA HYVÄÄ KESÄÄ!! ja HEIPPAAA!!!



P.S: Kiitoksia teille rakkaille lukijoille siitä, että jaksatte lukea postauksiani ja autatte minua sitä kautta jaksamaan, kiitos kaikesta antamastanne tuesta!! Mulla tulee teitä rakkaita lukijoita kova ikävä tämän pikku tauon aikana ja koittakaahan jaksaa elokuuhun asti i love you all💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti