20 helmikuuta, 2020

Peliarvostelu: Dirt Rally 2.0

Hei! Jälleen täällä kirjoittelemassa ja tällä kertaa peliarvostelun merkeissä. Tässä peliarvostelussa on käsittelyssä peli nimeltä Dirt Rally 2.0. Eiköhän mennä suoraapäätä arvostelun kimppuun.



Vuonna 2015 julkaistu ensimmäinen Dirt Rally peli sai jatkoa uuden Dirt Rally 2.0 pelin muodossa. Kyseessä on siis rallipeli jossa ajetaan rallia ja rallicrossia. Valittavana on ensimmäisen Dirt rallyn tapaan tuttu uratila, jossa on mahdollista kilpailla rallissa ja rallicrossissa. Uratilan ulkopuolella on vielä valittavana aika-ajot, online-haasteet sekä päivittäisiä ja viikoittaisia haasteita. Pelin uratilassa  on aluksi pelattavana vain kaksi autoa, koska pelaaja tarvitsee rahaa ostaakseen uusia autoja. Autoja pelissä on runsaasti tarjolla ja ratojakin on mielestäni riittävän runsaasti, pelin ralliradat sijaitsevat  Argentiinassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Puolassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Rallicrossia ajetaan Belgiassa, Kanadassa, Englannissa, Ranskassa, Norjassa, Portugalissa ja Espanjassa. Pelissä simulaatio on todella mukava ja se onkin tuttu ensimmäistä Dirt Rally peliä pelanneille, peliä on todella mukava pelata ratilla mutta myös ohjaimella. Ratilla pelistä saa mielestäni ehkä hitusen enemmän irti, koska se tuntuu aidommalta, mutta kyllä ohjaimellakin pelaaminen tuntuu todella mukavalta. Dirt rally 2.0 pelin grafiikat ovat hienot, sillä maisemat ovat todellisten paikkojen näköisiä ja pelissä autot likaantuun autenttisesti esim. jos vaikka ajetaan kuivalla ja pölyävällä soralla ja lätäköstä ajettaessa auto puhdustuu hiukan. Erilaiset sääolosuhteet on tehty realistisen näköisiksi, kuten myös autoon tulevat osumat on tehty hienosti sillä, auton osia sinkoilee jos osut johonkin kovalla vauhdilla. Ralliautojen äänet ovat myös realistiset joka saa ainaki henkilökohtaisesti tämän rallifanin iholla aikaan kylmiä väreitä silloin, kun esim.  B-ryhmäläinen ralliauto rätisee ja paukkuu. 

Kokonaisuudessaan Dirt Rally 2.0 on todella kaunis ja realistisesti erittäin onnistunut rallipeli, joka ei todellakaan jätä vannoutunutta rallifania kylmäksi.

Pelin tiedot
Kehittäjä: Codemasters
Julkaisija: Codemasters
Saatavilla: Ps4, Xbox one, PC
Ikärajoitus: 3

9.5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti